[size=150]Roccat Kone Mouse[/size]
http://www.xsreviews.co.uk/images/press/kone.jpg
Arkadaslar, bir yil once elinde sonunda gaming mouse almaya karar verdiydim. Yavuz abi/Chone la beraber baya bir aradiktan sonra en mantikli Roccat Kone faresi cikti. Bu fareyi aldigim gun bozuk cikti, agirliklar yerinden cikiyordu ve scrollu takintilik yapiyordu. Geri getirdikten sonra yeni bir tane verdiler ve onda tam ayni sorun cikti, eklenti olarakta fare sensitivity sorunlar cikariyordu. Birdaha degistirdikten sonra daha hic fareyle ugrasmadim, sorun cikmasin diye.
**
Fare ozellikleri: **
3200 DPI Pro-Aim Sensor
72 MHz processor
Onboard Memory (128 kb)
Degistirilebilen lambalar
1 MS response hizi
Bu fareyi 1 yildir kullaniyorum, bunun yaninda bir suru baska farede denedim. Acik konusmam lazim, bu fare kadar elde rahat duran bir fare daha hala goremedim, ve bunun yaninda 200 euroya cikan fareler kullandim.
Oyunda dersen, bundan once 10 euroluk fare kullanirdim ve onlan daha rahat oynayabilirdim, artik bana bagli olan birseymi bilemem.
Sevdigim ozellikler:
- Yaptigim ayarlar herzaman farede kaliyor, bilgisayara format ceksem bile renkler ve sensitivity ayni kaliyor
- Lambalar, lambalar asiri sert olmadigi icin guzel gozukuyor
- Yapim, yani ele super uyuyor, hic agri veya rahatsizlik hissetmedim su ana kadar.
Sevmedigim ozellikler:
- Roccat markasi, guzel ozellikleri olmasina rahmen herzaman her sekilde cok kolay bozuluyor
- Fare kalitesi asiri dusuk derecede (100 euroluk fareden daha cok kalite beklerdim)
- Software, Windows 7 icin official driver yok, illa Vista icin kurulmus olan software kullanma sartindasin, oda herzaman iyi calismiyor
- Crash, nerden ciktigini bilmiyorum ama fare bazen hic calismiyor, ne yaparsan yap
- Scroll, scroll her 3 farede berbatti, “klik” seklinde scroll yapamiyorsun. CSSte silah degismek istedigimde 2-3 silah atliyor.
Kapanis:
Bu fareyi tercih etmem. 100 Euroya 10 kat daha iyi fareler bulunur. Nedense Roccat markasi herzaman kalitesiz malzeme yapiyorlar.
Saygiyla,
Biggy